Projekti sodelovanja LAS

Zgodbe rok in krajev

Zgodbe rok in krajev nudijo odgovor za izboljšanje položaja slovenskih rokodelcev preko oživljanja urbanih središč, vključevanja sodobnega dizajna, kulturnih in kreativnih industrij, dodajanja vrednosti turizmu, promocije družbene odgovornosti gospodarstva, socialne kohezije, novih delovnih mest, nizko ogljične družbe, krepitve identitete in razvoja podeželja.

Platforma za trajnostni turizem

Projekt bo razvil platformo, ki bo zagotavljala partnerskim LAS prostor, kjer bodo identificirane njihove potrebe po izobraževanjih in usposabljanjih, zakonodajni in administrativni pomoči, informacijski podpori, skupni promociji, razvoju skupnih standardov ipd. Hkrati bo to prostor izmenjave dobrih praks in izkušenj ter iskanje rešitev za izzive, ki se znajo pojaviti.

Platforma Seviqc

Platforma Seviqc je model kulturno turističnega koncepta za oživljanje lokalnega okolja v povezavi s festivalom Seviqc Brežice, še posebej na področju kulturne dediščine (gradovi, dvorci, samostani) ter v povezavi z lokalnim okoljem in njegovo ponudbo.