3. izredni zbor članov DRSP in posvet o rezultatih izvajanja projektov sodelovanja LAS

  • 17 december 2018 |
  • velikost pisave

Tretji izredni zbor članov DRSP in posvet o rezultatih izvajanja projektov sodelovanja LAS sta potekala 13. 12. 2018, v Ljubnem ob Savinji. Dogodka se je poleg več kot 50 predstavnikov članov, udeležila tudi vodja Koordinacijskega odbora CLLD Alina Cunk Perklič, Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano s sodelavci. Gostitelj tokratnega dogodka je bil LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline.

 

Zbrane je pozdravil Franjo Naraločnik, župan Občine Ljubno in predsednik LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, nato pa je predsednik društva Aleš Zidar začel uradni del srečanja. Prisotni so razpravljali projektih v prihajajočem letu, kot so slovenski in evropski podeželski parlament, mednarodna konferenca o CLLD v jugovzhodni Evropi v prihajajoči perspektivi… in na soglasno potrdili program dela in koledar aktivnosti za leto 2019.

Ena pomembnejših točk zbora je bila aktualna problematika CLLD. Roman Medved, predsednik Komisije za CLLD pri DRSP je prestavil aktualne zadeve, ključna odprta vprašanja ter stališča komisije (podrobneje v prilogi). V imenu KO CLLD je stališča komentirala njena vodja ga. Alina Cunk Perklič, MKGP, ter LASe seznanila še z drugimi aktualnimi zadevami kot so pregled zahtevkov, terminski načrt izplačil, pojasnila proceduro glede potrjevanja sprememb SLR…

Posvet o rezultatih izvajanja projektov sodelovanja LAS smo začeli s pregledom podatkov o potrjenih projektih sodelovanja iz kmetijskega, regionalnega in ribiškega sklada, ki jih je posredovala LEADER pisarna MKGP in jo je pripravila mag. Vesna Erhart, sekretarka DRSP. Nato so gostitelji predstavili svoje območje in dva projekta sodelovanja: »Vodne zgodbe Kamniško-Savinjskih Alp« in Projekt »Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine«.

Celoten dan so nas domiselno spremljale drobtinice iz že omenjenih projektov sodelovanja LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline in tudi iz »Novi izzivi slovenske drobnice«, »Festival domačih okusov in tradicije«: okusili smo ajdnek, sladico s pehtranom, si ogledati izdelke iz filcane volne, doživeli interpretacijo vodnih zgodb območja...

Gostitelji so srečanje zaključili z mislijo, ki naj bo navdih za delo v 2019 – »Pri uspehu gre v glavnem za to, da vztrajamo tudi po tem, ko so ostali obupali« (William Feather), Aleš Zidar pa se je zahvalil vsem članom za še eno uspešno leto ter jim zaželel lepe praznike ter obilo sreče v prihajajočem letu.

 

Program dela 2019

Koledar aktivnosti 2019

Predstavitev odprtih vprašanj CLLD

Predstavitev dosedanjega izvajanja projektov sodelovanja

Predstavitev dobrih praks

Lista prisotnosti

Fotogalerija

nazaj na vrh