Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Napovednik

Napovednik

Glas podeželske Evrope za prihodnost Evrope

• 11 maj 2020 |

ELARD v gradivu predstavi ključen doprinos in prednosti pristopa LEADER / CLLD in predloge za uravnotežen razvoj Evrope v prihodnosti. V dokumentu so izpostavljena področja, kjer je LEADER / CLLD pristop še posebej uspešen: prilagoditev in blažitev podnebnih sprememb, brezposelnost in vključenost, demokracija in Evropa, ki je bližja svojim državljanom, mladi, kultura in ustvarjalnost, NVO in prostovoljstvo, odpora MSP in inovacije, digitalizacija ter enakost.

ELARD se je s krizo soočal v trdnem prepričanju, da smo skupaj močnejši – z ohranjanjem duha združene Evrope. Celoten dokument je dostopen TUKAJ.

Odziv lokalnih skupnosti na težave ob izbruhu pandemije COVID-19

• 27 april 2020 |

Evropska mreža za razvoj podeželja pripravlja pregled primerov projektov in pobud, ki so jih v ruralnih skupnostih sprožile države v boju proti krizi COVID-19, pri čemer podpirajo podeželska podjetja in spodbujajo solidarnost s tistimi, ki so v tem izjemnem položaju ranljivejši. Vsebuje tudi informacije o pobudah in ukrepih Evropske komisije, katerih namen je ublažiti trenutne težave, s katerimi se srečuje podeželska Evropa (TUKAJ).

Vabimo vas, da delite svoje izkušnje in projekte.

Preberite več...

Začenja se kampanja »Evropa v moji regiji«

• 27 april 2020 |

Evropska komisija začenja z aktivnostmi v okviru kampanje Evropa v moji regiji - #EUinmyregion, ki ponuja številne možnosti sodelovanja. Cilj kampanje je povečanje prepoznavnosti projektov, ki jih financira EU, zato vas vabijo, da pokažete, kaj ste dosegli ob podpori evropskih sredstev.

Več o kampanji TUKAJ

Preberite več...

Javni poziv za Vavčer za digitalni marketing

• 27 april 2020 |

Namen in cilj javnega poziva je spodbuditi ciljne skupine k uvajanju digitalnega marketinga, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oziroma prihodki od prodaje. Predmet javnega poziva je sofinanciranje upravičenih stroškov za digitalni marketing.

Več o pozivu TUKAJ