Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Aktualno

Akademija - ženske in inovacije na podeželju, 23. - 28. 10. 2022, Španija

Evropska akademija voditeljev (European Leadership Academy) pripravlja dogodek s katerim želi opolnomočiti nadarjene ženske s podeželskih območij, ki bodo z razvojem v svojih območjih prispevale k oblikovanju digitalne dobe.

Med prijavljenimi kandidatkami, bo komisija izbrala 15 udeleženk. Izbrane udeleženke prejmejo štipendijo, s katero se krijejo vsi stroški, vključno s stroški potovanja. Podrobnejše informacije so na voljo v priloženih dokumentih (Vabilo; Program), prijave pa potekajo preko spletne strani: https://www.europeanleadershipacademy.eu. Rok prijave: 27. 9. 2022.

Preberite več...

Natečaj AGROBIZNIS HI-TECH poteka že četrto leto

  • 22 avgust 2022 |
  • Objavljeno v Dogodki

V Agrobiznisovem hi-tech natečaju že četrtič iščejo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Iščejo napredne, inovativne in predvsem uporabne rešitve v vseh fazah kmetijstva ter pri proizvodnji, logistiki in trženju hrane. Več o natečaju in prijavnica so na voljo TUKAJ, prijavite se lahko do 14. 10. 2022.

Preberite več...

Svet Evrope zbira predloge za najboljše evropske projekte na področju kulturne dediščine

  • 22 avgust 2022 |
  • Objavljeno v Dogodki

Svet Evrope vabi k oddaji predlogov za najboljše projekte, pobude in prakse na področju kulturne dediščine, saj je eden od glavnih sklopov Strategije evropske kulturne dediščine za 21. stoletje (ST21) izmenjava praks in konkretnih izkušenj med državami članicami. Predlogi se zbirajo skozi celo leto, svojega pa lahko oddate prek spletnega obrazca (v angleščini) ali pošljejo na elektronski naslov Strategy21@coe.int. Več informacij je na voljo TUKAJ.

Preberite več...

Predstavitev rezultatov Ciljnega raziskovalnega projekta "Konflikti na podeželju spodbujajo iskanje rešitev in razvoj", 19. 10. 2022, Ljubljana

V sredo, 19. 10. 2022 bo na Oddelku za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani v okviru Meseca prostora potekala predstavitev rezultatov Ciljnega raziskovalnega projekta » Konflikti na podeželju spodbujajo iskanje rešitev in razvoj«. Več o predstavitvi preberite TUKAJ.

Preberite več...

Rural Inspiration Awards 2022 – znani slovenski finalisti

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so končali z zbiranjem prijav za natečaj dobrih praks podeželja Rural Inspiration Awards 2022 z geslom »Prihodnost so mladi«, saj je letos Evropsko leto mladih. Z natečajem, že četrtim po vrsti, ki ga organizira Evropska komisija v sodelovanju z Evropsko mrežo za razvoj podeželja (ENRD) in nacionalnimi mrežami za podeželje, želijo nagraditi najbolj zelene, digitalne, socialno inkluzivne, inovativne in odporne SKP projekte.

Preberite več...

Stopimo skupaj in donirajmo za Kras

Župani občin Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen so s Fundacijo Vrabček upanja podpisali Dogovor o zbiranju donacij za sanacijo posledic prizadetega Krasa. Donacije lahko nakažete na transakcijski račun, ki ga je fundacija odprla posebej za pomoč Krasu: SI56 3400 0102 1587 583, namen KRAS ali pa na 1919 pošljete SMS z besedico KRAS5 ali KRAS10 in s tem donirate 5 ali 10 eur.

Preberite več...

Strokovni posvet LAS v Bohinju

DRSP je 1. in 2. julija 2022 na Gorenjskem organiziral Posvet LAS in društveno srečanje, katerega osrednja tema je bilo povečanje kakovosti življenja na podeželju z razvojem rekreativnih možnosti. Udeležilo se ga je nekaj manj kot petdeset strokovnjakov na področju razvoja podeželja iz cele Slovenije. Posvet pod okriljem društva je gostil LAS Gorenjska košarica.

Preberite več...