Super User

Super User

Izvoljeni novi člani organov LAS med Snežnikom in Nanosom

Volilna skupščina LAS med Snežnikom in Nanosom je v sredo 18.9.2019 izvolila nove člane organov LAS za naslednji štiriletni mandat. Nova predsednica LAS je tako postala Maja Piškur, ki prihaja iz Postojne, podpredsednik LAS je tudi v novem mandatu Boštjan Glažar, ki zastopa interes občine Pivka, v 12 članski upravni odbor pa so bili izvoljeni Tina Kocjan, Rafaela Žejn, Milenko Oblak, Vojko Mihelj, Boštjan Požar, Jože Želko, Andreja Penko Požar, Cvetka Kernel, Andrej Smerdu, Ana Širca in Andrej Poljšak. Nove članice Nadzornega odbora so postale Lorena Mahne, Erika Kovačič in Kristina Žnidaršič.

5. Slovenski podeželski parlament bo zasedal v Halozah, 8. in 9. oktobra 2019

5. Slovenski podeželski parlament bo zasedal v Halozah, 8. in 9. oktobra 2019. To je dvodnevni dogodek na katerem bo okrog 250 udeležencev iz Slovenije in drugih evropskih držav, ob udeležbi priznanih gostov in strokovnjakov, razpravljalo o izzivih kmetijstva in podeželja. Razdeljeni v devet delovnih skupin, ki bodo zasedale razpršene po slikovitih Halozah, bodo iskali rešitve za novo programsko obdobje 2021-2027.

Prvi dan zasedanja bomo zaključili v Majšperku, kjer bo ministrica za kmetijstvo dr. Aleksandra Pivec podelila priznanje slovenskemu kandidatu za Evropsko nagrado za razvoj podeželja 2020, nagrado za inovativnega novega pristopnika v okviru projekta Newbie pa bo podelila Silvia Michelini, Direktorat za kmetijstvo Evropske komisije. Lokalno barvana slovesnost, ki jo pripravljamo skupaj z LAS Haloze, bo potekala  8. 10. 2019 s pričetkom ob 19. uri.

Predstavitev DRSP in LAS članic na sejmu AGRA 2019

Društvo za razvoj slovenskega podeželja je skupaj z LAS Prlekija, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020 ter z drugimi LAS članicami DRSP, ki so se odzvale povabilu DRSP, pod skupnim sloganom »Lokalne akcijske skupine se predstavljajo« nastopilo na 57. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki je potekal med 24. in 29. avgustom 2019. DRSP je na sejmu, ki je letos privabil skoraj 120 tisoč obiskovalcev, predstavil delovanje društva, nastopile pa so se tudi štiri lokalne akcijske skupine oz. lokalni ponudniki z območja LAS: LAS Srce Slovenije, LAS Obsotelje in Kozjansko, LAS Zasavje ter TOTI LAS.

Naroči se na ta RSS