Novice Društvo

Zaključen projekt Usmerjanje obiska v Triglavskem narodnem parku

• 18 januar 2021 |

Decembra je v sklopu projekta potekala zaključna konferenca. Projekt, v katerem so sodelovali partnerji Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Javni zavod Triglavski narodni park, Turizem Bohinj, Občina Bohinj, Občina Kranjska Gora, CIPRA Slovenija, je sofinanciran iz ukrepa LEADER, PRP 2014-2020, v višini 134.237,34 EUR.

Preberite več...

Zaključuje se projekt LAS loškega pogorja "Lesni feniks"

• 18 januar 2021 |

Zaključuje se uspešna zgodba sodelovanja lokalne skupnosti, gospodarstva in izobraževalne ustanove. V sklopu projekta "Lesni feniks" so v podjetju M Sora po idejnih zasnovah dijakov Šolski center Škofja Loka iz odsluženega lesa izdelali 20 klopi, 9 ležalnikov ter garderobo za kopališče, ki so velika pridobitev za kopališče Pustotnik in celotno občino Žiri.

Virtualna ekskurzija po pomurskih LAS-ih

• 18 januar 2021 |

V okviru operacije sodelovanja LAS "Pametne vasi za jutri" je bila predvidena strokovna ekskurzija za partnerske LAS na območju LAS PDL 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Prlekija. Ker pa zaradi razmer, povezanih s COVID-19, ekskurzije v živo niso mogli izvesti, so pomurski LAS-i za partnerje pripravili ekskurzijo v virtualni obliki – tako so nastali zanimivi filmčki, kjer so partnerjem predstavili svoje območje ter aktivnosti, ki so jih tekom projekta izvedli.

Preberite več...

Biosferna območja Slovenije predstavljajo svojo kulinariko

• 18 januar 2021 |

V okviru projekta sodelovanja LAS "Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem" je bil zaradi epidemije izveden virtualni Dan biosfernih območij Slovenije, ki ga je gostil Triglavski narodni park. Osrednja aktivnost je bila priprava kratkih filmov s predstavitvijo tradicionalne kulinarike Biosfernih območij. Filme si lahko ogledate TUKAJ.