Novice Društvo

Glas podeželske Evrope za prihodnost Evrope

• 11 maj 2020 |

ELARD v gradivu predstavi ključen doprinos in prednosti pristopa LEADER / CLLD in predloge za uravnotežen razvoj Evrope v prihodnosti. V dokumentu so izpostavljena področja, kjer je LEADER / CLLD pristop še posebej uspešen: prilagoditev in blažitev podnebnih sprememb, brezposelnost in vključenost, demokracija in Evropa, ki je bližja svojim državljanom, mladi, kultura in ustvarjalnost, NVO in prostovoljstvo, odpora MSP in inovacije, digitalizacija ter enakost.

ELARD se je s krizo soočal v trdnem prepričanju, da smo skupaj močnejši – z ohranjanjem duha združene Evrope. Celoten dokument je dostopen TUKAJ.

Preberite več...

Raznolikost LEADER projektov in njihova dodana vrednost na podeželju

• 28 april 2020 |

V okviru programskega obdobja 2014–2020 je v okviru podukrepa M19.2 Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (LEADER), je do 31. 12. 2019 prispelo 480 vlog v skupni višini 22.184.800 €. Odobrenih je bilo okoli 400 vlog v skupni višini 17.528.270 €. Do 31. 12. 2019 je bilo izplačanih 148 vlog v skupni višini 5.136.720 €. Več TUKAJ

Odziv lokalnih skupnosti na težave ob izbruhu pandemije COVID-19

• 27 april 2020 |

Evropska mreža za razvoj podeželja pripravlja pregled primerov projektov in pobud, ki so jih v ruralnih skupnostih sprožile države v boju proti krizi COVID-19, pri čemer podpirajo podeželska podjetja in spodbujajo solidarnost s tistimi, ki so v tem izjemnem položaju ranljivejši. Vsebuje tudi informacije o pobudah in ukrepih Evropske komisije, katerih namen je ublažiti trenutne težave, s katerimi se srečuje podeželska Evropa (TUKAJ).

Vabimo vas, da delite svoje izkušnje in projekte.

Preberite več...

Začenja se kampanja »Evropa v moji regiji«

• 27 april 2020 |

Evropska komisija začenja z aktivnostmi v okviru kampanje Evropa v moji regiji - #EUinmyregion, ki ponuja številne možnosti sodelovanja. Cilj kampanje je povečanje prepoznavnosti projektov, ki jih financira EU, zato vas vabijo, da pokažete, kaj ste dosegli ob podpori evropskih sredstev.

Več o kampanji TUKAJ

Preberite več...

Javni poziv za Vavčer za digitalni marketing

• 27 april 2020 |

Namen in cilj javnega poziva je spodbuditi ciljne skupine k uvajanju digitalnega marketinga, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oziroma prihodki od prodaje. Predmet javnega poziva je sofinanciranje upravičenih stroškov za digitalni marketing.

Več o pozivu TUKAJ