Novice Društvo

DRSP in njegovi člani na 61. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA

  • 28 avgust 2023 |

DRSP se je tradicionalno udeležil mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki poteka v Gornji Radgoni 26. – 31. 8. 2023. Predstavil je svoje aktivnosti na področju izvajanja programa LEADER / CLLD, rezultate, ki jih ta program prinaša v kraje po Sloveniji pa v teh dne predstavljajo naši člani LAS Prlekija, LAS Goričko, LAS Pri dobrih ljudeh, LAS Obsotelje in Kozjansko in LAS med Snežnikom in Nanosom.

 

Preberite več...

Vprašalnik EIT CLIMATE KIC o obstoječih, uspešnih projektih v prehranski verigi (»food chain«)

  • 12 julij 2023 |

Verige preskrbe s hrano (»food chain«) je ena od tem Celovitega strateškega projekta razogljičenja Slovenije preko prehoda v krožno gospodarstvo (»A Deep Demonstration of a Circular, Regenerative and Low-Carbon Economy«), ki ga izvajata Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo - EIT CLIMATE KIC in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Vabijo vas, da opišete vaše obstoječe, uspešne projekte v prehranski verigi - TUKAJ. Rok 31. 7. 2023.

Preberite več...

Evropski kongres lokalnih akcijskih skupin 2023, Bruselj, 18. – 19. 12. 2023

  • 12 julij 2023 |

Decembra bo na treh lokacijah v Bruslju potekal pomemben evropski LEADER dogodek. S parlamentarnimi in komisijskimi uradniki bom razpravljali o prihodnosti programa LEADER v okviru evropskih politik. Hkrati bo potekalo tekmovanje za najboljši LEADER projekt. Bodite pogumni in se potegujte za Evropske LEADER nagrade. Pred-registracija je sedaj možna preko povezave TUKAJ.

Delegacijo DRSP bo koordiniral Primož Kroflič (primoz.kroflic@simbio.si), ki ga obvestite o svoji prijavi. Sporočite tudi ali lahko uredite srečanje s katerim od naših EU poslancev.

Preberite več...

V javni obravnavi je uredba, ki ureja izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v obdobju 2023 – 2027

  • 12 julij 2023 |

V javni obravnavi je od 29. junija 2023 predlog Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v obdobju 2023 – 2027. Vsi zainteresirani lahko morebitne pripombe na osnutek uredbe posredujejo do 5. avgusta 2023, in sicer preko portala e-Demokracija ali preko e-pošte na naslov: gp.mkgp@gov.si. Več preberite TUKAJ.

DRSP zbira pripombe in predloge za dopolnitev Uredbe s strani LAS do 15. 7. 2023. Zbrane pripombe prejete na e-naslov komisijaclld@drustvo-podezelje.si bo Komisija za izvajanje programa CLLD pregledala in uskladila in jih posredovala na MKGP.

Preberite več...

Projekt BioRural in Evropska mreža deležnikov v biogospodarstvu na podeželju (ERBN)

  • 12 julij 2023 |

Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani in Algena vas vabijo, da si ogledate novo zbirko orodij, ki so jo razvili v okviru evropskega projekta BioRural in se obenem včlanite v mrežo deležnikov Evropsko mrežo deležnikov v biogospodarstvu na podeželju (ERBN). Več o projektu si lahko preberete TUKAJ.

Jeseni bodo začeli z delavnicami na temo: kmetijstvo in hrana, gozdarstvo, voda in bioenergija v biokemikalijah/biomaterialih zato sledite tudi novicam.

Preberite več...

Inovativni mladi kmet 2023

  • 12 julij 2023 |

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) spodbujata inovativnost med mladimi na podeželju, zato vabita mlade kmetice in kmete k oddaji vlog za izbor Inovativna mlada kmetica oziroma inovativni mladi kmet 2023. Prijave se oddajo po elektronski pošti na naslov kgzs@kgzs.si in info@zspm.si s pripisom "IMK 2023", prijave morajo biti na omenjenem naslovu do 21. julija 2023. Več informacij je na voljo TUKAJ.

Preberite več...

EKO KUL – knjižica z recepti

  • 12 julij 2023 |

V okviru projekta sodelovanja 3 lokalnih akcijskih skupin: LAS pri dobrih ljudeh - Odkrij nas, LAS Goričko in LAS Prlekija je nastala celostna ponudba inovativnih produktov z EKO KUL knjižico z zbranimi recepti za pripravo zdravih malic iz lokalnih in ekoloških sestavin.

Preberite več...