Ljubljana podpira lokalne kmete pri proizvodnji hrane za vrtce in osnovne šole

• 22 December 2017 |
  • font size

Evropsko inovativno partnerstvo na področju kmetijstva (EPI-AGRI) je objavilo članek o podpori lokalni samooskrbi v Ljubljani (TUKAJ). Osrednji del aktivnosti so tematiki dogodki namenjeni kuharjem in osebam odgovornim za naročanje hrane v vzgojno-izobraževalnih institucijah. Vsebine dogodkov so izbrane glede na potrebe kuharjev (npr. svetovne kuhinje, priprava jesenskih vegetarijanskih jedi) in izhajajo iz sezonske lokalne ponudbe. Delavnico vodi gostujoči kuhar, ki pripravi nekaj inovativnih jedi primernih za pripravo v šolskih kuhinjah, živila za jedi pa prispevajo na dogodku prisotni lokalni proizvajalci hrane, saj se tako najbolj konkretno predstavijo. To je tudi izhodišče za zadnji del srečanja - sklepaje dogovorov o sodelovanju. K povečanju lokalne samooskrbe v Ljubljani pripomore tudi podpora občinske službe za javna naročila. V zadnjih treh letih so pomagali pri pripravi 60 javnih razpisov pri katerih se je povprečen delež lokalne hrane povečal iz 6 na 12 %. Več na spletni strani MOL (TUKAJ).