Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Prihajajoči dogodki v SLO

Novi pristopi v zelenjadarstvu, 7. 6. 2024

V petek, 7. 6. 2024 se na posestvu Podgrad, Prapreče 2 na Vranskem pridružite praktično naravnanem strokovnem dogodku, kjer bo poleg predavanj, demonstracij na njivi in možnosti preizkušanja tudi dovolj časa za pogovor s svetovalci – specialisti za zelenjavo, kmetovalci in strokovnjaki. »V sodelovanju je moč« je geslo tokratnega dogodka. Podroben program in prijave na spletni strani http://www.carna.si/

Preberite več...

Varstvo narave – dve strokovni ekskurzij in usposabljanje, 5. 6. 2024

Vabljeni k prijavi na dve strokovni ekskurziji s poudarkom na varstvu dvoživk, plazilcev in opraševalcev ter obnovo krajinskih značilnosti in travišč – Dolenjska, 5. 6. 2024 in Štajerska, 18. 9. 2024. Prijave do zapolnitve mest zbira vodja projekta Valerija Petrinec (valerija@ezavod.si).

V študijskem letu 2024/25 na Biotehniški fakulteti UL razpisujejo tudi nov program strokovnega usposabljanja za pridobitev potrdila o mikrodokazilu UL »Svetovanje in upravljanje na področju varstva narave v kmetijstvu – osnovna raven«. Več o programu lahko najdete v priloženem razpisu. Rok za prijavo je 4. 10. 2024.

Aktivnosti organizira Biotehniške fakultete UL s partnerskimi organizacijami.

Preberite več...

Predavanja na temo podnebnih sprememb, februar – junij 2024

V okviru projekta Okoljske tehnologije za blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje Fakulteta za matematiko in fiziko uvaja nov predmet Podnebne spremembe. Na daljavo ali v živo se od februarja do junija lahko udeležite predavanj kot so podnebne spremembe v Sloveniji do leta 2100, njihov vpliv na gozdove, na pridelavo kmetijskih rastlin, na prehranske sisteme … Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija –  NextGeneration EU. Več informacij in prijave: https://podnebnespremembe.fmf.uni-lj.si/.

Preberite več...