Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Prihajajoči dogodki v SLO

Slovenski regionalni dnevi 2023, 12. in 13. 10. 2023 in monografija

Geografski inštitut Antona Melika, ministrstva, pristojna za regionalni razvoj, kohezijo in prostor, Slovenski regionalno razvojni sklad, ter Združenje regionalnih razvojnih agencij organizirajo Slovenske regionalne dneve 2023, ki bodo potekali 12. in 13. 10. v hotelu Jama v Postojni. Ob tej priložnosti bo izšla monografija (9. številka v zbirki Regionalni razvoj), ki bo osvetlila potrebe, načrtovanje in uresničevanje zelenega prehoda na regionalni ravni. Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti vabi, da oddate najavo prispevkov do 15. februarja 2023 na naslov rrs@zrc-sazu.si. Navodila za pripravo povzetkov se nahajajo TUKAJ. Dosedanje publikacije Regionalni razvoj si lahko preberete TUKAJ.

IGCAT webinar: Delajmo skupaj za svetovni dan čebel, 22. 2. 2023

IGCAT (Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem) bo 22. 2. 2023 ob 10ih gostil spletni seminar (v angleškem jeziku), ki ga bo vodil dr. Peter Kozmus. Čebelarska zveza Slovenije želi skupaj z IGCAT vzpodbuditi in promovirati nagrado »Zlata čebela« tudi v drugih gastronomskih regijah po Evropi, istočasno pa vabi čebelarska združenja in izobraževalne ustanove, da se povežejo v skupno mednarodno kampanjo za svetovni dan čebel 20. maj 2023. Več o seminarju si preberite TUKAJ, na seminar pa se lahko prijavite preko spletnega obrazca TUKAJ.

Preberite več...

Konferenca: »Sedanjost in prihodnost vinskega in gastronomskega turizma na turističnih kmetijah Slovenije«, Portorož, 25. 1. 2023

Na konferenci bodo med drugim predstavili vlogo vinskih turističnih cest kot dejavnika razvoja podeželja, dobre prakse vinskega turizma in pomen turističnih kmetij za razvoj podeželja. Konferenca je zaključni dogodek projekta Možnosti nadaljnjega razvoja vinskega in gastronomskega turizma za kmetijah CRP »VINGATUR« (V5-2030). Udeležba je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava. Program in prijavni obrazec je na voljo TUKAJ.

Preberite več...

Predavanje »Umetnost javnega nastopanja« in okrogla miza »Izzivi mladih in žensk v zeleni politiki«, Mengeš, 23. 1. 2023

Predavanje bo potekalo v prostorih AIA - Mladinskega centra Mengeš in preko aplikacije Zoom ob 17.00. Na predavanju boste spoznali kako v javnosti nastopati odločno, prepričljivo in sproščeno ter pritegniti pozornost poslušalcev in mnogo več. Predavanju bo ob 18.00 sledila okrogla miza, kjer se bodo z moderatorko Teo Vuga pogovarjali  s kakšnimi izzivi se srečujejo ženske in mladi na področju politike in posebej na področju varstva narave in okolja.

Prijavite se TUKAJ, več informacij o dogodku je na voljo TUKAJ.