Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Prihajajoči dogodki v SLO

EU konferenca o EAFRD finančnih inštrumentih za kmetijstvo in podeželje od leta 2014 – 2020, 16.11.2020

Letošnja konferenca se bo osredotočala na ugotovitve študije »fi-compass« o finančnih potrebah v kmetijstvu in kmetijsko-prehrambnem sektorju držav članic. 24 poročil in izsledkov iz držav članic bodo delili z fi-compass skupnostjo, nekatere pa bodo podrobno predstavili na konferenci, kar bo omogočilo razpravo, ki bo zajemala vključitev finančnih inštrumentov SKP strateških načrtov za programsko obdobje 2021 – 2027. Več informacij na voljo tukaj.

Preberite več...

Spletna konferenca »Potrebne politike za pametno tranzicijo podeželskih območij«, 10.11.2020

Pametne vasi (pametne digitalne transformacije vasi v alpskem svetu) so Interregov projekt alpskega območja, katerega cilj je videti kako lahko pristop pametnih vasi omogoči potencial lokalnih deležnikov na gorskih območjih. Partnerji na projektu bodo iz Berna preko spleta predstavili rezultate in priporočila, ki so jih zbrali od začetka projekta leta 2018. Program in več informacij je na voljo tukaj.

Preberite več...

Spletni dogodek na temo nagrajevanja trajnosti v prehrani, 26. 10. 2020 ob 15:00

FFA – Forum za prihodnost kmetijstva organizira spletni dogodek, ki se bo osredotočal na nagrajevanje trajnosti v prehrani s pomočjo mehanizmov cen. Tema prvega dela dogodka so trajnostni poslovni modeli, tema drugega dela dogodka je nagrajevanje potencialnih rešitev za podnebne spremembe in biodiverziteto v kmetijstvu.

Več podatkov in program so na voljo na spletni strani dogodka.