Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Prihajajoči dogodki v tujini

Mednarodna tržnica lokalnih izdelkov in tekmovanje za regionalne izdelke iz območja Alp, Švica, 9. – 10. 11. 2024

Prva mednarodna tržnica in tekmovanje za regionalne izdelke z območja Alp bo potekalo  9. – 10. 11. 2024 v nekdanjem samostanu v Stansu u v Švici. Najboljše izdelke žirija nagradi z medaljami, svoje izdelke pa boste obiskovalcem lahko predstavili na tržnici. Registracija regionalnih izdelkov in rezervacija stojnic na tržnici preko spletne strani alp24.ch, za dodatne informacije pa pišite na info@alp24.ch.

Preberite več...

XX. konferenca Evropske mreže za razvoj podeželja z naslovom »Zelena preobrazba na evropskem podeželju«, 11. – 13. 9. 2024, Vilnius, Litva

Konferenco z naslovom Zelena preobrazba na evropskem podeželju bo potekala septembra v organizaciji Litvanskega centra za družboslovje, Inštituta za ekonomiko in razvoj podeželja (EKVI), Evropske mreže za razvoj podeželja (ERDN) in litvanske Akademije za znanost. Prijave so odprte do 1. 6. 2024, več o konferenci pa si preberite TUKAJ.

Preberite več...

Poletna šola »Proizvodnja in konzumacija hrane na trajnosten način«, 16. – 20. 6. 2024, Rafina, Grčija

Rdeča nit poletne šole Euracademy je prispevek podeželskih skupnosti k reševanju izzivov globalnih prehranskih sistemov, s poudarkom na zdravi in lokalno pridelani “dobri hrani”. Več o poteku delavnice, strošku in okviren program je na voljo na spletni strani https://www.euracademy.org/ ali pa v vabilu TUKAJ. Prijave so možne do 1. 6. 2024, povezava do prijavnice se nahaja v vabilu.

LEADER forum mladih, Vierumäkiju na Finskem, 11. – 13. 6. 2024

EU CAP Network v sodelovanju s Finsko mrežo organizira LEADER forum mladih, edinstven dogodek, ki se osredotoča na sodelovanje mladih pri izvajanju ukrepa LEADER v evropskem merilu. Forum je namenjen:

• mladim, ki so aktivno vključeni v LEADER npr. vodje/zaposleni LAS, članom upravnega odbora LAS, upravičencem LEADER ...
  • mladim, ki se ukvarjajo z razvojem lokalne skupnosti;
  • mladim osebam, ki predstavljajo mladinsko organizacijo na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni (npr. nacionalne organizacije podeželske mladine, parlamenti ali lokalni sveti)

Več od dogodku preberite TUKAJ, prijave pa zbirajo do 5. 4. 2024 preko prijavnega obrazca.