Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Prihajajoči dogodki v tujini

Prvo srečanje Evropskega foruma za lokalne inovacije (ELIF), 24. 11. 2022

24. novembra bo med 10. in 13. uro potekalo prvo e-srečanje Evropskega foruma za lokalne inovacije (ELIF), z naslovom »Revitalizacija inovacij s strani skupnosti v Evropi«. Več informacij o dogodku in povezava do registracije se nahaja na spletni strani dogodka.

ELIF je AEIDL (European Association for Innovation in Local Development) iniciativa, ki strokovnjakom in organizacijam, ki delujejo na lokalni ravni, omogoča prostor za izmenjavo idej, učenje iz izkušenj za spodbujanje inovacij v lokalnih skupnostih širom Evrope.

Preberite več...

Zaključni dogodki projekta SocialB

Oktobra in novembra potekajo zaključni dogodki projekta SocialB. Program izobraževanja in usposabljanja SocialB je namenjen socialnim podjetnikom, in tistim, ki bi to radi postali, študentom, svetovalcem, podpornemu okolju in vsem drugim, ki so kakorkoli povezani z okoljem socialne ekonomije. Serija zaključnih dogodkov se je pričela z delavnico 27. 10. 2022 v Ljubljani. V nadaljevanju bosta potekali zaključna mednarodna videokonferenco, 18. 11. 2022 na Irskem ter delavnica v Vitanjah 29. 11. 2022. Več podatkov o dogodkih in načinu prijave najdete TUKAJ.

Preberite več...

Akademija - ženske in inovacije na podeželju, 23. - 28. 10. 2022, Španija

Evropska akademija voditeljev (European Leadership Academy) pripravlja dogodek s katerim želi opolnomočiti nadarjene ženske s podeželskih območij, ki bodo z razvojem v svojih območjih prispevale k oblikovanju digitalne dobe.

Med prijavljenimi kandidatkami, bo komisija izbrala 15 udeleženk. Izbrane udeleženke prejmejo štipendijo, s katero se krijejo vsi stroški, vključno s stroški potovanja. Podrobnejše informacije so na voljo v priloženih dokumentih (Vabilo; Program), prijave pa potekajo preko spletne strani: https://www.europeanleadershipacademy.eu. Rok prijave: 27. 9. 2022.

Preberite več...