„Capacities over 50’s as rural development tool“

  • 30 Oktober 2015 |
  • velikost pisave

Projekt „Capacities over 50’s as rural development tool“ (program Grundtvig Vseživljenjsko učenje), 2010 - 2012

V okviru projekta z naslovom »Odrasli nad 50 let kot orodje za razvoj podeželja« partnerstvo obravnava problematiko staranja podeželskega prebivalstva ter nizko stopnjo izkoristka znanja izkušenih ljudi, starih nad 50 let. Namen partnerstva je predvsem aktivirati družbeni kapital podeželskih skupnosti, eden izmed glavnih ciljev projekta pa je premostitev ovir za sodelovanje oz. zagotovitev kvalitetnega izobraževanja za odrasle nad 50 let v podeželskih regijah.

Društvo za razvoj slovenskega podeželja je eden izmed desetih projektnih partnerjev, ki prihajajo iz devetih držav: Češke, Finske (2x), Hrvaške, Italije, Irske, Nemčije , Slovaške, Švedske in Slovenije. Vlogo koordinatorja projekta je prevzela slovaška organizacija VOKA.

Skupne projektne aktivnosti partnerstva so: organizacija začetnega srečanja partnerjev, organizacija seminarjev, ki obravnavajo metode, orodja in učni načrt s področja mobilizacije podeželskih skupnosti, ki v ta proces vključujejo ljudi stare nad 50 let, organizacijo treh strokovnih potujočih delavnic na temo izobraževanja in mentorstva odraslih.

Vsako skupno projektno aktivnost organizira drugi partner in v drugi državi, s čimer partnerji dobijo priložnost za vpogled v metode in orodja izobraževanja ter primere dobrih praks projektov v različnih državah.

Vsebina

nazaj na vrh