Občina Brda med 26 kandidati za Evropsko nagrado za razvoj podeželja za leto 2020

  • 16 oktober 2020 |
  • velikost pisave

Brda, 12. 10. 2020 – ocenjevalna komisija Evropske delovne skupnosti za razvoj podeželja in obnovo vasi si je ogledala območje Goriških Brd in tako izvedla še drugi del ocenjevanja za evropsko nagrado za razvoj podeželja 2020 za katero se poteguje 26 območij iz 12 držav. Ta dan je sonce skrbno obdelane terase in jesenske barve gričev v Brdih še posebej lepo osvetlilo in tako še samo podčrtalo slogan: »Brda – kjer je vse mogoče!«.

»lokalne odgovore na globalne izzive« Občine Brda sta ocenjevala dva člana ocenjevalne komisije ARGE: nekdanji župan in podjetnik Helmuth Innerbichler iz Južne Tirolske, Italija in Hartwig  Wetschko, Urad koroške deželne vlade iz ​​Avstrije. Na slovenski strani pa smo jih sprejeli Franc Mužič, župan Občine Brda,  Tina Novak Samec in Erika Kovačič Marinič, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda ter imenu nacionalnih strokovnih služb Alina Cunk-Perklič, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in mag. Vesna Erhart, sekretarka Društva za razvoj Slovenskega podeželja.

Ocenjevalce smo na predvečer pogostili v Domačiji Belica; naslednji dan, v štiriurni predstavitvi, pa smo jim predstavili renesančno Vilo Vipolže, enega naših svetovno najbolj znanih vinarjev Aleksa Simčiča – blagovna znamka Edi Simčič, si ogledali srednjeveško mestece Šmartno, se zapeljali do opazovalnega stolpa v Gonjačah, obiskali našo največjo klet - Kleti Brda in ogled zaključili na Domačiji Kabaj Morel.

Podrobneje v izjavi za javnost.

Priloge:

Brda Kjer je vse mogoce

banner 01 manjsi

 

 

nazaj na vrh