Srečanje predsednika DRSP z Ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jožetom Podgorškom

• 04 april 2022 |

Dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se je konec marca sestal z novo izvoljenim predsednikom DRSP mag. Romanom Medvedom. Razpravljala sta o vlogi Društva za razvoj slovenskega podeželja, njegovi vlogi ter povezovanju in sodelovanju z drugimi sorodnimi organizacijami, ki delujejo na področju razvoja kmetijstva in slovenskega podeželja. Pomembna tema pogovorov je bila tudipovečanje prepoznavnosti pristopa LEADER / CLLD v širši javnosti, ki se je na ravni EU izkazal kot izjemno uspešna metoda razvojnega načrtovanja in izvajanja projektov na podeželju. Minister je podprl predlog DRSP o pripravi enotne digitalne platforme za digitalizacijo postopkov na ravni LAS in prisluhnil predlogom društva za debirokratizaciji sistema LEADER / CLLD. Na koncu sta se dotaknila še slovesnosti ob 20. obletnici delovanja Društva za razvoj slovenskega podeželja, ki bo potekala oktobra letos. Več o sestanku in temah pogovorov, si lahko preberete TUKAJ.