2. nacionalni natečaj za Najuspešnejšo podeželsko skupnost pod sloganom »Gradimo mostove«

  • 10 marec 2022 |
  • velikost pisave

Društvo za razvoj slovenskega podeželja, ki mu je Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano zaupalo koordinacijo postopka izbora, poziva podeželske skupnosti (vas, skupina vasi, občina, skupina občin …), da se pridružijo natečaju za izbor podeželske skupnosti za leto 2022 pod geslom »Gradimo mostove«. Rok prijave je 15. 4. 2022.

Evropska delovna skupnost za razvoj podeželja in obnovo vasi (ARGE Landentwicklung und Dorferneuerung), katere članica je tudi Slovenija, vsaki dve leti razpisuje natečaj za evropsko nagrado za razvoj podeželja. Skladno s tem Slovenija objavi nacionalni natečaj. Skupnost izbrana na nacionalnem natečaju pa bo državo zastopala na 17. evropskem natečaju za Evropsko nagrado za razvoj podeželja in obnovo vasi za leto 2022.

Naj spomnimo, da je na prvem nacionalnem natečaju zmagala Občina Brda. Evropsko združenje za razvoj podeželja in obnovo vasi (ARGE) pa je njihove »Lokalne odgovore na globalne izzive« nagradila z zlato plaketo za celosten in trajnosten razvoj podeželja na vrhunski ravni. Na natečaju je sodelovalo 26 lokalnih skupnosti iz 12 evropskih držav. Več na naši spletni strani - tukaj.

Razpisna dokumentacija:

nazaj na vrh