Strokovni posvet: Pomen civilne družbe za razvoj podeželja ob 20. letnici delovanja Društva za razvoj Slovenskega podeželja

  • 20 september 2022 |
  • velikost pisave

Društvo za razvoj slovenskega podeželja je vodilna nacionalna nevladna mreža za razvoj podeželja. Smo povezovalna točka za podporo celostnemu in trajnostnemu razvoju podeželja ter izboljšanju življenja njegovih prebivalcev. V dvajsetih letih delovanja smo postali pomemben akter v Sloveniji in se vključili v aktivnosti Evropske mreže za razvoj podeželja (ENRD), evropskega združenja LEADER za razvoj podeželja (ELARD) ter združenje PREPARE - Partnerstvo za podeželsko Evropo.

Ob dvajseti obletnici delovanja organiziramo strokovni posvet o pomenu civilne družbe za razvoj podeželja. V luči prihodnosti se bomo najprej ozrli na prehojeno pot in ključne mejnike v delovanju društva ter vlogo nevladnih mrež. V nadaljevanju bo multidisciplinarna skupina raziskovalcev predstavila učinke in rezultate izvajanja pristopa LEADER / CLLD v Sloveniji. V popoldanskem delu bomo slovesno razglasili najuspešnejše podeželsko območje v letu 2022 in se zahvalili ustanovnim članom društva ter v družbi Folklorne skupine Leščeček nazdravili našemu prijateljstvu in prihodnjim izzivom.

Strokovni posvet o pomenu civilne družbe za razvoj podeželja in slovesnost ob jubileju bosta potekala 21. 10. 2022 ob 9. uri v Kulturno in upravnem središču Sveti Jurij ob Ščavnici.

Za vse dodatne informacije se obrnite na sekretarko društva mag. Vesni Erhart (041 745 184; info@drustvo-podezelje.si).

Rok za prijavo je 13. 10. 2022 preko spletnega obrazca TUKAJ.

Gradiva:

Izvedbo dogodka so podprli

Partnerji noga

nazaj na vrh