Krajevna skupnost Mala Nedelja prejela priznanje za Najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije 2023

  • 01 junij 2024 |
  • velikost pisave

Slovesna podelitev priznanj petim območje, ki so sodelovala na natečaju za Najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije je potekala v okviru odprtja 35. Festivala Dobrote slovenskih kmetij, Ptuj, 17. 5. 2024. Za naziv se je potegovalo pet skupnosti: Krajevna skupnost Mala Nedelja (Občina Ljutomer), Občina Dornava, Občina Kozje, Občina Loški potok in Občina Markovci, zmagala pa je najmanjša med njimi – Krajevna skupnost Mala Nedelja. V nagovoru je Mateja Čalušić, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je poudarila, da je podeželje pisano in povezuje raznolike akterje, ki skupaj prispevajo k njegovemu razvoju, ter da želijo to podpirati z intervencijami, kot je LEADER. Kot ključno za vitalno podeželje je Roman Medved, predsednik DRSP poudaril vlogo lokalnih akcijskih skupin pri opolnomočenju in aktivaciji raznolikih deležnikov na podeželju, nato pa sta, skupaj z Andrejem Reberniškom, direktorjem KGZS Ptuj, podelila priznanja.

Krajevna skupnost Mala Nedelja v Občini Ljutomer je zmagovalka 3. nacionalnega izbora za Najuspešnejše podeželsko skupnost, saj je letošnji slogan »Pogumno v prihodnost« vizija vseh prebivalcev tega kraja. Osem člansko nacionalno komisijo je Mala Nedelja prepričala s povezovanjem in sodelovanjem na vseh področjih – energija za razvoj se pretaka po vseh žilah skupnosti. Vsakdo prevzema delo in odgovornost za tisto kar najbolj zna in ob tem ne pozablja na ljudi in družbo okoli sebe.

»Smo majhni a vztrajni. Naše delo je odsev naše neomajne volje, da naredimo naš kraj še boljši za nas, turistične obiskovalce in naše prihodnje generacije.« je poudaril Boštjan Žerdin, predsednik KS Mala Nedelja. Hkrati pa županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je na razpis prijavila »le« majhno krajevno skupnost, s ponosom pove: »Z jasno vizijo in tesnim sodelovanjem med krajani, gospodarstvom ter lokalno skupnostjo je mogoče doseči več, kot si to lahko predstavljamo.« ter poudari pomen samoiniciativnosti mladih in simbioze med generacijami. 

Gradivo:

banner

nazaj na vrh