Cora Agrohomeopatija za energijsko živo in zdravo hrano

  • 13 oktober 2015 |
  • velikost pisave
Sample caption
Sample caption (c) Photodune Images

Že v mladosti odkrito zanimanje za naravoslovje in kemijo ter srečanje z alkemisti med raziskovanjem nepojasnjenega, so ing. Majdo Ortan pripeljali do agrohomeopatije. 

Najprej je bila le-ta hobi, po težki osebni izkušnji, pa življenjsko poslanstvo. Danes, po 38 letih, izdeluje 61 inovativnih izdelkov s potrdilom o skladnosti proizvodov za uporabo v ekološki pridelavi (izdelki za odvračanje polžev, strun, voluharjev, naravne rešitve za pušpan, …) pod blagovno znamko Cora agrohomeopathie. Izdelke razvija sama, proizvodnja pa poteka v Apotheki Maria Hilf iz Völkermarkta pod vodstvom mag. farmacije in homeopata g.Heinza Piskernika. 

Majda pove:

"Veliko ljudi me sprašuje, kako sem začela z agrohomeopatijo.
Odkar pomnim, me je privlačilo naravoslovje. Ure in ure sem lahko preždela na robu kakega gozda ali na travniku in opazovala rastline in številne živalce ter popolno sožitje in veličasten božanski red v naravi. Prevzemalo me je veličastno čudenje in občudovanje ustvarjene popolnosti. Nisem pogrešala vrstnikov, več mi je pomenilo opazovanje, saj sem vedno spoznala kaj novega v popolni igri Narave. V srednji šoli me je privlačila kemija in vse tisto, kar je po šolskih urah kemije ostalo nepojasnjeno za tančico skrivnosti. Rada sem raziskovala te skrivnosti in zelo so me privlačili alkemisti. Sredi našega parka še vedno stoji obnovljen grad, kot v mojih srednješolskih časih. V njem je študijska knjižnica, kamor sem kot srednješolka in študentka pogosto zahajala. Takrat nismo poznali interneta in znanje ter informacije smo iskali po knjigah. V eni od revij iz tistega obdobja sem zasledila serijo člankov o alkemistih. Zelo sem se navduševala nad njihovim raziskovanjem in odkrivanjem. Tudi sama sem eksperimentirala in dvakrat tedensko sem imela prost vstop v osnovnošolski laboratorij, kje je moja domišljija postajala realnost. Prebrala sem, da je Paracelius v nekem svojem članku navedel, da je opazila, da homeopatska zdravila delujejo tudi na rastline. Ostanke svojih homeopatskih pripravkov je namreč zlival kar med rastline. Pa določenem času je opazil, da te rastline rastejo drugače od tistih, ki jih ni zalival. Meni je ta informacija odprla domišljijo in od tu je bil samo še korak do mojega prvega agrohomeopatskega proizvoda. To je bil pripravek iz thuje, ki je uspešno odgnal mravlje. Tako je agrohomeopatija postala moj hobij. Razvila sem številne agrohomeopatske proizvode, čeprav sem imela za to svoje delovanje številna leta kaj malo časa. Moja poklicna kariera se je odvijala na področju sistemov kakovosti in ravnanja z okoljem, daleč vstran od mojih agrohomeopatskih kapljic. Kot je slišati za mnoge druge, je tudi mene obiskala huda bolezen, da sem po ozdravljenju krenila po svoji poti opravljanja svojega življenjskega poslanstva. Pomagala sta mi zakonca iz Avstrije, zdravitelja s homeopatijo in s cvetnimi esencami. Na široko sta mi odprla vrata v njun čudovit grajski vrt in tam je moja duša počasi ozdravela. Tam sem vzljubila še cvetne esence in se jih naučila sama pripravljati. Moja agrohomeopatija mi je izpolnjevala tiste dni in v Avstriji sem spoznala Mag. pharm. Heinza, ki je tudi homeopat in lastnik lekarne, kjer že dolga desetletja z vsemi potrebnimi dovoljenji izdelujejo homeopatska zdravila".

Povezava na spletno stran

nazaj na vrh