Kočevski medved in zeleni turizem v hotelu Kovač

• 13 Oktober 2015 |
Sample caption
Sample caption (c) Photodune Images

V hotelu Kovač, ki je obdan s 3 narodnimi parki, gostom med drugim nudijo kolesarjenje »med medvedi«.

To pomeni, da se skupaj z vodičem s kolesom podate po neokrnjenih gozdovih in hkrati spoznavate način življenja enega najbolj prepoznavnih prebivalcev teh krajev - medveda.

Lahko pa se odločite tudi za »foto lov« in ponoči iz preže v spremstvu lovca opazujete kosmatince. Lastnik je idejo prenesel iz tujine, predlagali pa so mu jo tudi njegovi gosti. Za ti zeleni aktivnosti se v glavnem odločijo pari ali družine; največ je tujcev, vse več pa je zanimanja tudi med Slovenci.

Začetki družinske veje Kovač segajo v 18 stoletje. Prvi Kovač za katerega vedo je bil Janez Kovač 1790. Pri hiši se je reklo na potoku ali pri potočkih ( v bližini je tekel potok)

Sprva je bilo to vmesno postajališče za furmane – to so bili kmeti , ki so prevažali na vozovih les, seno, kamenje ali kaj drugega v oddaljene kraje - ponavadi na hrvaško reko, pa tudi v druge hrvaške kraje. Ustavljali so se pri Kovačevih, pojedli kaj toplega, nahranili svoje konje in nadaljevali naprej. Veliko jih je tudi prespalo na  hlevu.

Leta 1972 je gostilno začel voditi najstarejši sin Anton. Poleg gostilne je dogradil depandanso s prenočišči in razširil gostinsko ponudbo.

Od leta 2003 vodi hotel in podjetje Simon Kovač.

Povezava na spletno stran